۱۳۹۲ آبان ۱۹, یکشنبه

شکست «پروژه فریب» جمهوری اسلامی

دور دوم مذاکرات جمهوری اسلامی و قدرتهای جهانی از زمان روی کار آمدن حسن روحانی بدون هیچ نتیجه پایان یافت و تنها بر سر ادامه مذاکرات توافق حاصل شد. مذاکرات در روز پنج شنبه آغاز شد و در روز جمعه جان کری وزیر امور خارجه آمریکا و همتایان فرانسوی، آلمانی و بریتانیایی وی نیز به مذاکرات پیوستند. مذاکرات برای یک روز دیگر نیز تمدید شد ولی در انتهای روز شنبه بدون توافق پایان یافت.

شش قدرت جهانی در صورت محدود سازی روند غنی سازی اورانیوم برای آزاد سازی حدود 50 میلیارد دلار سرمایه در بانکهای خارجی و همچنین برداشتن تحریمها از روی تجارت مواد پتروشیمی، طلا و دیگر فلزات قیمتی اعلام آمادگی کرده اند ولی جمهوری اسلامی به دنبال رفع تحریمهای بانکی و نفتی است. مجید تخت روانچی در مصاحبه با گزارشگر مهر می گوید: ما به طرفهای غربی اعلام کرده ایم که مسله تحریم بانکی و نفتی باید در گام اول مد نظر قرار بگیرد.

به نظر می رسد جمهوری اسلامی سعی دارد ساختار کلی تحریمها را مورد هدف قرار دهد ولی قدرتهای جهانی این امر را با توجه به سابقه فریب کاری جمهوری اسلامی منوط به راست آزمایی و برداشتن گامهای عملی از سوی این حکومت نموده اند.

اد رویس ریس کمیته روابط خارجی کنگره ایالات متحده اعلام کرده است که به منظور بررسی مذاکرات، مقامات وزارت خارجه را برای برگزاری یک جلسه در روز چهارشنبه به کنگره فرا می خواند. او اضافه کرده است که در این مذاکرات خطر "تضعیف جدی" تحریمها وجود دارد که در صورتی که جمهوری اسلامی به تعهدات خود عمل نکند باز گرداندن آنها بسیار سخت خواهد بود.

به نظر می رسد مقامات و دیپلماتهای غربی از برنامه فریب جمهوری اسلامی کاملاً آگاه هستند. حکومت ولایت فقیه امید داشت تا با خارج کردن حسن روحانی از صندوق شعبده انتخاباتی بتواند مجدداً همانند مذاکرات سال 2003 کلاهی گشاد بر سر غربی ها بگذارد. جمهوری اسلامی در تلاش است تا با کاهش تحریمها، امکان فضای تنفسی برای خود ایجاد کند و از این طریق برای ساختن «بمب اتمی» زمان بخرد. ولی شواهد امر حاکی از آن است که با توجه به سابقه فریب و فریب کاری آخوندها انجام این عمل چندان ساده نیست.

دیکتاتوری جمهوری اسلامی در خارج در حالی به پای میز مذاکرات رفته است که بر اثر تحریمهای کمر شکن به مرز خفگی کامل رسیده است و با از بین رفتن مشروعیت سیستم ولایت فقیه در داخل کشور، حمایت مردمی نه از حکومت و نه از پروژه «بمب اتمی» آخوندها وجود ندارد.

تحلیل گران بر این باورند که از زمان آغاز مذاکرات اتمی بین قدرت های جهانی و حکومت آخوندها این برای اولین بار است که سیاست وقت کشی به ضرر حکومت ملایان عمل می کند. اریک کنتور یکی از رهبران ارشد اکثریت کنگره این نکته را پیش از جدیدترین دور مذاکرات اتمی بدین صورت بیان نمود: "ما نباید برای دستیابی به یک توافق بد مسابقه دهیم. بلکه باید فشارها را افزایش دهیم تا طرف ایرانی حاضر به دادن امتیازات قابل توجه ای شود. هر توافقی که بواسطه آن توقف تمام و کمال برنامه اتمی ایران را الزام آور نکند، بدتر از توافق نکردن است."               

در حالی که پروژه حکومت ولایت فقیه در فریب جامعه جهانی با اشکالات جدی مواجه شده و تقریباً شکست خورده است، دیکتاتوری جمهوری اسلامی بر سر دوراهی تقابل با جامعه جهانی و یا نوشیدن جامهای زهر پیاپی مجبور به انتخاب مسیر است. انتخابی که هرچه باشد انتهای آن به گورستان تاریخ ختم خواهد شد. 

----
به صفحه فیسبوک صدای محکوم بپیوندید.